کوچینگ تیمی،یک فرایند جمع آوری، تحلیل و بهبود عملکرد یک تیم به صورت گروهی است. این نوع از کوچینگ برای تقویت روحیه تیمی ، سازگاری با هم و تعاملات بهتر بین اعضای تیم انجام میشود. در این روش، یک کوچ (مربی) با تیمی از افراد کار میکند تا بتوانند در بهبود عملکرد و افزایش بهره وری تیم موثر باشند. در این روش، کوچ با تیم خود ملاقات میکند و مشکلات و چالشهای آنها را شناسایی میکند. سپس با استفاده از تکنیکهایی مانند :
Strengths: نقاط قوت، ویژگیهای مثبت، امکانات و برتریهای یک سازمان یا پروژه که آن را از دیگران تمایز میدهد.
Weaknesses: نقاط ضعف، مشکلات و محدودیتهای یک سازمان یا پروژه که میتواند آن را در رقابت با دیگران ضعیف کند.
Opportunities: فرصتها، شرایط و عوامل محیطی موجود که میتواند برای سازمان یا پروژه فرصتهای جدیدی ایجاد کند.
Threats: تهدیدها، عوامل خارجی و داخلی که ممکن است برای سازمان یا پروژه خطر و تهدید ایجاد کنند. )، پنج نیروی پردازش و ماتریس اولویت بندی، نقاط قوت و ضعف تیم را شناسایی کرده و راهکارهایی برای بهبود آنها ارائه میدهد.
با انجام کوچینگ تیمی، تیم قادر است به بهترین نحو از منابع خود استفاده کند و بهبود عملکرد خود را تسریع کند. همچنین، با بهبود ارتباطات داخلی تیم، اعتماد و همکاری بین اعضا افزایش مییابد که باعث افزایش بهره وری و تولید خروجی بهتر میشود.
1- جلسات کوچینگ: در این جلسات کوچ تیمی با اعضای تیم گفتوگو میکند و نقاط قوت و ضعف تیم را شناسایی میکند. در این جلسات، برنامهریزی برای بهبود عملکرد تیم صورت میگیرد.
2- پرسشنامهها: پرسشنامههای طراحی شده توسط کوچ تیمی، به تیم کمک میکند تا بیشتر با خودشان آشنا شوند و نیازهای خود را شناسایی کنند.
3- ملاحظات کوچ: کوچ تیمی میتواند از ملاحظات خود در جلسات کوچینگ و در بین اعضای تیم برای بهبودعملکرد تیم استفاده کند.
4- روشهای مشاهده: بعضی از کوچینگها روشهای مشاهده را برای تحلیل و ارزیابی عملکرد تیم و اعضای آن استفاده میکنند.
5- نظرسنجی: در برخی موارد، کوچ تیمی میتواند به عضویتهای تیم دربارهی پرسشهای خاصی که باعث بهبود عملکرد تیم میشود، پرداخته و نظرات آنها را شناسایی کند.
شامل بهبود تعاملات داخلی افزایش بهره وری و تولید خروجی بیشتر ایجاد فضایی برای تحلیل مشکلات و چالشهای تیم و ایجاد راهکار برای آنها کوچینگ تیمی برای تغییر میتواند در زمینه های مختلف فعالیت داشته باشد و بر اساس زمینه کاری تیم، میتوان آن را به دسته بندیهای مختلف تقسیم کرد.با کوچینگ تیمی شما دارای انعطافپذیری، سازگاری و همچنین مهارتهای لازم برای مواجهه با چالشها و تغییرات در محیط کسب و کارتان هستید.
این نوع کوچینگ برای بهبود مهارتهای رهبران و توانمندسازی آنها برای مدیریت بهتر تیم و رسیدن به اهداف تیم استفاده شود.
این نوع کوچینگ برای بهبود عملکرد تیم های تخصصی مثل تیم های فنی و تحقیقاتی استفاده میشود. برای بهبود مهارتها، ایجاد روشهای بهینه سازی فرآیندها و بهبود کیفیت خدمات و محصولات استفاده میشود.
کوچینگ تیمی در حوزه تیمهای فروش:
این نوع کوچینگ برای بهبود عملکرد تیمهای فروش و رسیدن به هدف فروش محصولات و خدمات استفاده میشود. در این حوزه، کوچینگ تیمی برای موفقیت و بهبود مهارتهای فروش، ایجاد روشهای موثر در بازاریابی و بهبود رابطه با مشتریان استفاده میشود.
این نوع کوچینگ برای بهبود مهارتهای مدیران پروژه و تیم های پروژه ای برای رسیدن به اهداف پروژه ها استفاده میشود.
این نوع کوچینگ برای بهبود فرهنگ سازمانی و ارتقای هم افزایی و همکاری درون سازمان استفادهمیشود.
این نوع کوچینگ برای بهبود مهارتهای فردی و توانمندسازی افراد در جهت بهبود عملکرد و رسیدن به اهداف شخصی و حرفهای استفاده میشود.
هزینه کوچینگ تیمی بسته به عوامل مختلفی مانند اندازه تیم، تجربه کوچ، و مدت زمان کوچینگ متفاوت است. به طور کلی، هزینه کوچینگ تیمی بر اساس ساعت محاسبه میشود. هزینه هر ساعت کوچینگ تیمی معمولاً بین 500 تا 1000 دلار است.
اندازه تیم: اندازه تیم بر هزینه کوچینگ تأثیر میگذارد. تیمهای کوچکتر هزینه کمتری برای کوچینگ پرداخت میکنند.
تجربه کوچ: تجربه کوچ نیز بر هزینه کوچینگ تأثیر میگذارد. کوچهای با تجربهتر معمولاً هزینه بیشتری دریافت میکنند.
مدت زمان کوچینگ: مدت زمان کوچینگ نیز بر هزینه کوچینگ تأثیر میگذارد. کوچینگهای طولانیتر معمولاً هزینه بیشتری دارند.
کوچینگ تیمی 5 نفره برای 10 جلسه: هزینه این کوچینگ معمولاً بین 25000 تا 50000 دلار است.
کوچینگ تیمی 10 نفره برای 20 جلسه: هزینه این کوچینگ معمولاً بین 50000 تا 100000 دلار است.
کوچینگ تیمی 20 نفره برای 30 جلسه: هزینه این کوچینگ معمولاً بین 100000 تا 200000 دلار است.
در هنگام تصمیمگیری در مورد هزینه کوچینگ تیمی، باید عوامل مختلفی را در نظر بگیرید، مانند اهداف تیم، نیازهای تیم، و بودجه تیم. در نیک حامی کوچینگ تیمی میتواند در بخش های مختلف سازمانی از جمله فنی، فروش، پروژه، فرهنگ سازمانی، توسعه شخصی و مشاوره استفاده شود. هدف اصلی کوچینگ تیمی برای رشد، بهبود عملکرد و افزایش بهره وری تیم هاست و با استفاده از روشهای مختلفی چون ارائه بازخورد، ایجاد روحیه رقابتی سالم، ارتقایمهارتها و توسعه روشهای کاری برای بهینه سازی فرآیندها به این هدف دست خواهیم یافت
نظرات کاربران
هنوز هیچ کامنتی ثبت نشده است
اولین نفری باشید که نظر خود را بیان میکند!