نمونه کارهای کوچینگ اجرایی

آقای سعید صانعی مدیر اجرایی مرغداری

آقای سعید صانعی مدیر اجرایی مرغداری

کوچینگ اجرایی چیست؟ 

کوچینگ اجرایی: یک خدمت حرفه ای و تخصصی است که به مدیران و رهبران سازمانها کمک می کند تا مهارتها، رفتارها و نگرشهایی را که برای انجام وظایف خود به آنها نیاز دارند، توسعه دهند. کوچینگ اجرایی می تواند در زمینه های مختلفی مانند تصمیم گیری، حل مسئله، ارتباط، هدایت، تغییر و تحول، تعادل زندگی و کار و غیره صورت بگیرد. و رفتارهای در سطح بالای سازمان اختصاص دارد و توسعه ی مهارتها پیاده سازی. برنامه ریزی، در کوچینگ اجرایی! نیک حامی مدیران به رشد و توسعه مهارت‌های اجرایی خود و بهبود عملکرد کسب و کارشان می‌پردازند. کوچینگ اجرایی، به افراد در مهارت‌ها و تحقق هدف‌هایشان کمک می کند تا عملکرد و توانایی‌هایشان را بهبود بخشند و به اهداف حرفه‌ای خود برسند.

ویژگی و مزایای کوچینگ اجرایی:

مدیران با کمک یک کوچ اجرایی، به شناسایی نقاط قوت و قابل بهبود خود می‌پردازند و راه‌ حل‌هایی برای بهبود عملکرد خود پیدا می‌کنند.مدیران به رشد وتوسعه کارکنان خود می پردازند و سعی می کنند با اقدامهایی که در این نوع کوچینگ به کار میبرند، آنها را بهبود بخشند. معمولاً در این نوع کوچینگ، مدیران سطح بالا و افرادی که در حال پیشرفت به سمت مسئولیت های بیشتر هستند، هدف اصلی هستند. کوچینگ اجرایی می تواند به سازمانها و افراد کمک کند تا عملکرد خود را در زمینه های مختلف بهبود بخشند. این فرایند می تواند به مدیران ارشد کمک کند تا در زمینه های رهبری، استراتژی، و تصمیم گیری پیشرفت کنند. همچنین می تواند به رهبران کمک کند تا در زمینه های ایجاد انگیزه، ارتباط، و ایجاد تغییر پیشرفت کنند. علاوه بر این، کوچینگ اجرایی میتواند به سازمانها کمک کند تا در زمینه های فرهنگ، ارتباطات، و عملکرد پیشرفت کنند. هدف اصلی این نوع کوچینگ، رشد شخصی و حرفه ای مدیران و بهبود عملکرد آنها است. 

ابزار های کوچ اجرایی:

بازخورد
ارزیابی عملکرد
تحلیل مسائل

​​​ مسابقات نقش‌بازی

 کوچینگ اجرایی چه کاربردی دارد؟

کوچینگ اجرایی ، فرد را در بهبود مهارت‌های اجرایی و مدیریتی یاری می‌کند. هدف این نوع از مربیگری، بهبود عملکرد فرد در نقش اجرایی و مدیریتی است و به

کمک کوچ می‌تواند توانمندی و کفایت خود را در این حوزه‌ها افزایش دهد.

فرایند کوچینگ اجرایی:

کوچینگ اجرایی یک فرایند مشارکتی است که بین کوچ اجرایی و مراجع (مدیران ارشد، رهبران، سازمانها، یا تیمها) اتفاق می افتد. این فرایند به طور معمول شامل

مراحل زیر است:

 تعیین هدف: در این مرحله، کوچ اجرایی و مراجع با هم مشورت می کنند تا اهداف کوچینگ را مشخص و توافق کنند. این اهداف باید با نیازها و اهداف سازمانی هماهنگ باشند و میتوانند شامل بهبود مهارتهای رهبری، ارتباطی، تصمیم گیری، حل مسئله، تعادل زندگی و کار و غیره باشند.

 ارزیابی وضعیت فعلی: در این مرحله، کوچ اجرایی از روشهای مختلفی برای ارزیابی وضعیت فعلی مراجع استفاده می کند. این روشها ممکن است شامل پرسشنامه، مصاحبه، بازخورد 360 درجه، تستهای شخصیتی و غیره باشند. هدف از این مرحله شناسایی نقاط قوت و قابل بهبود، ارزشها، باورها، انگیزه ها و چالشهای مراجع است.

تدوین برنامه عمل: در این مرحله، کوچ اجرایی و مراجع بر اساس اهداف و وضعیت فعلی، یک برنامه عمل برای کوچینگ تهیه می کنند. این برنامه عمل باید شامل استراتژی ها، اقدامات، معیارها و زمانبندی هایی باشد که به مراجع کمک کنند تا به نتایج مورد نظر برسند.

اجرای برنامه عمل: در این مرحله، کوچ اجرایی و مراجع در جلسات منظم و متناوب، بر روی اجرای برنامه عمل کار می کنند. کوچ اجرایی با استفاده از تکنیکها، ابزارها و مهارتهای خاص، فرد را در بهبود مهارتها، توانمندی ها و افکارش راهنمایی می کند. کوچ اجرایی از پرسشهای قدرتمند، شنیدن فعال، بازخورد مثبت و قابل بهبود، تشویق و تحریک، تمرین و تکلیف، به مراجع کمک می کند تا یادگیریها، تجربیات، موفقیت ها و مشکلات خود را بررسی و ارزیابی کنند و راه حلهای مناسب را پیدا و پیاده سازی کنند.

ارزیابی و پیگیری: در این مرحله، کوچ اجرایی و مراجع با استفاده از معیارهای تعیین شده، نتایج کوچینگ را اندازه گیری و ارزیابی می کنند. همچنین بازخوردهای لازم را به یکدیگر می دهند و نقاط قابل بهبود را شناسایی می کنند. در صورت نیاز، برنامه عمل را بازنگری و تغییر می دهند.

هزینه کوچینگ اجرایی :

ممکن است بسته به عوامل مختلفی مانند صلاحیت و تجربه کوچ، نوع و مدت زمان خدمات، نیازها و اهداف مراجع، محل و روش برگزاری جلسات و غیره متفاوت باشد. اما به طور کلی، میتوان گفت که کوچینگ اجرایی یک سرمایه گذاری در توسعه کارکنان و بهبود عملکرد سازمان است که معمولا ارزشمند و بازدهی بالایی دارد. بر اساس برخی از منابع موجود، میزان متوسط درآمد یک کوچ اجرایی در مقیاس جهانی ساعتی ۵۰۰ دلار است. بسیاری از کوچها به مدت ۶ یا ۱۲ ماه استخدام می شوند، اما برخی به طور ساعتی کار می کنند. در ایران، تعرفه خدمات کوچینگ ممکن است بین ۵۰۰ هزار تومان تا ۷ میلیون تومان در ساعت باشد. البته این تعرفه ها ممکن است با توجه به شرایط و بازار متغیر باشند.

سوالات رایج در مورد کوچینگ اجرایی

1- چه کسانی باید از کوچینگ اجرایی استفاده کنند؟ کلیه مدیران، رهبران و صاحبان کسب و کارها می توانند از کوچینگ اجرایی بهره ببرند.

2- چه موضوعاتی در کوچینگ اجرایی مورد بررسی قرار می گیرد؟ موضوعات مختلفی مثل توسعه مهارت هایرهبری، بهبود عملکرد سازمانی، حل مشکلات سازمانی، تعاملات اجتماعی و... در کوچینگ اجرایی مورد بررسی قرار می گیرند.

3- چه مدت زمانی برای کوچینگ اجرایی نیاز است؟ مدت زمان کوچینگ اجرایی بستگی به نیازها و هدف های مشتری دارد و ممکن است از چند جلسه تا چندین ماه به طول بیانجامد.

4- کوچینگ اجرایی به چه صورتی انجام می شود؟ کوچینگ اجرایی به صورت یک به یک و در جلساتی به صورت حضوری یا آنلاین انجام می شود.

5- چگونه یک کوچ اجرایی پیدا کنیم؟ برای انتخاب بهترین کوچینگ اجرایی، بهتر است به تجربه و تحصیلات آنها، نظرات قبلی مشتریان و همچنین روش کار آنها توجه کنید.

اگر به عنوان یک مدیر دنبال بهبود عملکرد و موفقیت خود هستید، با استفاده از کوچینگ اجرایی، می‌توانید به اهداف خود دست پیدا کنید تا مهارت‌های خود را بهبود بخشید و سازمانتان را به سازمانی موفق‌تر تبدیل کنید. کوچینگ اجرایی یک ابزار قدرتمند است که بر روی مدیران و رهبران سازمان‌ها تمرکز دارد و می‌تواند به آنها کمک کند تا در چالش‌های پیش روی خود موفق شوند. اگر یک مدیر هستید و به دنبال بهبود عملکرد خود و سازمانتان هستید، کوچینگ اجرایی می‌تواند همراه بینظیری برای شما باشد.
 

نظرات کاربران

امتیاز خود را وارد کنید

empty-state

هنوز هیچ کامنتی ثبت نشده است

اولین نفری باشید که نظر خود را بیان می‌کند!